100% rijk aan ijzer, laag in cholesterol

100% rijk aan ijzer, laag in cholesterol

Paardenvlees is goed voor uw gezondheid.

Paardenvlees is een van de gezondste vleessoorten voor menselijke consumptie. Het is mager, bevat veel ijzer en is rijk aan vitamine B.  Specialisten uit de medische sector raden het eten van paardenvlees aan. Met lede ogen aanschouwen wij de recente onthullingen betreffende het oneigenlijk gebruik van paardenvlees. Wij bieden onze volledige medewerking aan om de oorzaak van deze problemen te achterhalen. 

Paardenvlees beschikt over tal van troeven die de gezondheid van de mens bevorderen.

  • Paardenvlees is mager: Paardenvlees heeft een vetgehalte van slechts 2 à 5%. Daarenboven bestaat 60 tot 70% van de vetten uit onverzadigde vetzuren, die een essentiële rol spelen in de preventie van cardiovasculaire ziektes;
  • Paardenvlees bevat veel ijzer: in 100g paardenvlees zit 4 tot 5 mg ijzer. Ijzer is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en speelt een belangrijke rol in het versterken van ons immuniteitssysteem. Het ijzer in paardenvlees is bovendien goed opneembaar. Een portie van 100g paardenvlees is goed voor een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer voor een volwassene;
  • Paardenvlees is rijk aan vitamine B: Paardenvlees is rijk aan vitamines B3, B6 en B12;  vitamines die een essentiële rol spelen in de celullaire stofwisseling. Een portie van 100g paardenvlees bevat de totale dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B12 voor een volwassene;
  • Paardenvlees bevat kwaliteitsvolle eiwitten: Paardenvlees bevat ongeveer 20g eiwitten per 100g. Deze eiwitten van dierlijke oorsprong zijn een bron van essentiële aminozuren, die op hun beurt belangrijk zijn voor de opbouw van onze spieren, organen, enz. De eiwitten aanwezig in paardenvlees zijn niet enkel talrijk maar tevens van goede kwaliteit. Een portie van 100g paardenvlees is goed voor een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten voor een volwassene.

Paardenvlees is afkomstig van dieren die veel bewegen, die gezonde voeding eten en een vol leven leiden. Dit alles komt  de kwaliteit van het vlees ten goede. Daarnaast kennen paarden geen ziektes zoals BSE, varkenspest of vogelgriep. Het hoeft dus niet te verwonderen dat paardenvlees een van de gezondste vleessoorten is.

Bovendien heeft paardenvlees  een volle smaak. Paardenvlees is namelijk rijk aan glycogeen, 0,5 tot 3 keer meer dan het rundsvlees, waardoor het zachter en zoeter smaakt.

Wij betreuren  de recente onthullingen met betrekking tot het oneigenlijk gebruik van paardenvlees. Deze ontwikkelingen zijn bedroevend, in eerste instantie ten aanzien van de consument. Het bedrog is strijdig met de vrije voedingskeuze van de consument. In tweede instantie ten opzichte van de paardenvleessector, die hiermee in een slecht daglicht komt te staan.

Als familiebedrijf, actief sinds 3 generaties in de paardenvleessector, hebben wij altijd geijverd voor transparantie in het productieproces. Met onze eigen productielocaties laten we niets aan het toeval over en garanderen we dat het vlees dat door ons bedrijf wordt verkocht op adequate wijze wordt gelabeld.

We betreuren dat een aantal individuen op dergelijke wijze de consument en de sector schade berokkenen. Wij moedigen ten volle de diverse overheden aan om de oorzaken van de huidige problemen te achterhalen  en bieden onze volledige medewerking aan.

 

I've eaten horse, it is healthy, with lots of iron and half the fat of beef and far more Omega 3 essential fatty acids. Horse meat is "slightly gamey" and "packed with protein".