Paardenhaar

Paardenhaar

Matrassen

Matrassen met paardenhaar kunnen verlichting geven bij gezondheidsklachten. Sinds vele jaren worden matrassen met paardenhaar succesvol gebruikt door duizenden mensen over de hele wereld. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel en droog slaapklimaat.

Paardenhaar zorgt voor een optimale ventilatie. Matrassen met paardenhaar geven dus veel comfort aan mensen die veel transpireren of last hebben van reuma. Ze dragen bij aan een algehele verbetering van gezondheid en welzijn. Voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt en schadelijke stoffen of mensen met huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en neurodermatitis zijn paardenhaarmatrassen ideaal. De matrassen zijn vrij van irriterende (gif)stoffen en huismijt krijgt geen kans om in dit droge bedklimaat te overleven.

Invlechten

Dit haar is het beste en natuurlijkst als je zelf de staart of manen van je paard wilt invlechten. Paardenhaar laat zich goed vlechten. Het is zeer sterk en dik en blijft (mits goed ingezet) gemiddeld zo'n 6 maanden zitten.

Instrumenten en sieraden

Ook wordt paardenhaar veel gebruikt voor het maken van sieraden en het opnieuw bespannen van een snaarinstrument. De toepassingen van paardenhaar zijn eindeloos.