Farmaceutische en Biomedische laboratoriumtechnologie

Farmaceutische en Biomedische laboratoriumtechnologie

Paardenmelk wordt gebruikt als nabehandeling bij kankerbehandeling

Door haar chemische samenstelling en in het bijzonder vanwege het gehalte aan eiwit en melksuiker, benadert paardenmelk van alle bekende melksoorten het meest de moedermelk. Vergeleken met de melk van andere diersoorten is het gehalte aan vet in paardenmelk met 1,3% heel laag. Daardoor wordt zij door veel mensen beter verdragen dan koemelk.

Het voornaamste koolhydraat in paardenmelk is lactose ofwel melksuiker (6,3% in paardenmelk en 7% in moedermelk). Melksuiker leidt tot een opmerkelijke verbetering van de voedselopname door resorptie van calcium, fosfor en magnesium in de maag en darmen. De hoge waarden van eiwitbestanddelen in paardenmelk werken dan samen met vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een vernieuwing van aangetaste levercellen.

Diverse delen van het paard worden gebruikt voor medische hulpmiddelen voor cardiovasculaire chirurgie

Een grote verscheidenheid aan biologische en synthetische materialen worden gebruikt voor reparaties van het harde hersenvlies. Elk met belangrijke beperkingen. Autologe transplantaten zijn beperkt beschikbaar en vereisen extra incisies en chirurgische ingrepen. Werken met preparaten en heterologe materialen verhoogt het risico op iatrogene overdracht van prionen, terwijl synthetische alternatieven soms ontstekingen of afstotingsverschijnselen veroorzaken. Een pericardium membraan van equine (paard) oorsprong werd ontwikkeld en met behulp van hoogtechnologische ingrepen geschikt gemaakt voor neurochirurgische toepassingen.